Pasji frizer

Morda smo preveč zaposleni in ne bomo imeli vedno časa ali ne vemo kako, bi vzdrževali svojega psa, da bo izgledal urejeno in bil urejen. Nekateri psi potrebujejo specifično obliko frizure, da bi obdržali svoj klasični videz. Vsak pes je lahko potreben nege s katero odstranimo zavozlano ali odvečno dlako ali pa je morda preveč nemiren, da bi ga obvladovali. Potem so tu še tisti časi, ko vaš pes pride s potepanja »ovit« v vonj, ki ga ne odpravijo nobeni domači pripravki. Pasji frizer vam lahko pomaga v vseh naštetih situacijah.

Pasji frizer psa razčeše, odstrani morebitno zavozlano dlako in vozle, skopa in posuši, postriže in zagotovi tudi drugo potrebno nego (striženje krempljev, čiščenje ušes in zob). Pasji frizer med nego psa lahko prepozna določene zdravstvene težave, kot je npr. vnetje ušes, nenormalnosti kože ali zobno gnilobo in lastnika na to opozori. Pasji frizer prav tako sodeluje z lastnikom psa saj mu lahko zagotovi določene informacije glede zdravja in vedenja psa ter mu svetuje ali predstavi nego, ki je potrebna za njegovega psa.

Pasji frizer, poleg vsega, opravljanja svoje delo tudi v dobro psa . Čas, ki ga pasji frizer preživi s psom mu omogoči, da oceni njegovo fizično in mentalno stanje. Poleg praktičnosti, opazovanja in efektivnosti je pri delu potrebna odločnost in nežnost, potrebno pa je tudi veliko potrpežljivosti, predvsem pri delu z bolj težavnimi psmi, ki včasih niso pripravljeni sodelovati. Zgodi se, da pes ugrizne ali opraska, vendar tudi to spada k poklicu pasjega frizerja.