Frizer za pse

Frizer za pse razčeše psa, odstrani morebitno zavozlano dlako in vozle, ga skopa in posuši, postriže in zagotovi tudi drugo potrebno nego (čiščenje ušes in zob, striženje krempljev). Frizer za pse prav tako sodeluje z lastnikom psa saj mu lahko zagotovi določene informacije glede zdravja in vedenja psa ter mu svetuje ali predstavi nego, ki je potrebna za njegovega psa. Frizer za pse, med nego psa, lahko prepozna določene zdravstvene težave, kot je npr. vnetje ušes, nenormalnosti kože ali zobno gnilobo in lastnika na to opozori.

Frizer za pse, poleg vsega, opravljanja svoje delo v dobro psa . Čas, ki ga frizer za pse preživi s psom mu omogoči, da oceni njegovo fizično in mentalno stanje. Poleg praktičnosti, opazovanja in efektivnosti je pri delu potrebna odločnost in nežnost, potrebno pa je tudi veliko potrpežljivosti, predvsem pri delu z bolj težavnimi psmi, ki včasih niso pripravljeni sodelovati. Zgodi se, da pes ugrizne ali opraska, vendar tudi to spada k poklicu pasjega frizerja.

Morda smo preveč zaposleni in ne bomo imeli vedno časa ali ne vemo kako, bi vzdrževali svojega psa, da bo izgledal urejeno in bil urejen. Vsak pes je lahko potreben nege s katero odstranimo zavozlano in odvečno dlako ali pa je morda le preveč nemiren, da bi ga obvladovali. Nekateri psi potrebujejo specifično obliko frizure, da bi obdržali svoj klasični videz. Potem so tu še tisti časi, ko vaš pes pride s potepanja »ovit« v vonj, ki ga ne odpravijo nobeni domači pripravki. Frizer za pse vam lahko pomaga v vseh naštetih situacijah.